creatieve oefening: ideale klant

Een aantal jaar geleden heb ik met een groep collega-ondernemers een creatieve oefening gedaan om mijn ideale klant te verbeelden. Uit deze oefening bleek het voor mij een grote wens is om bij mijn opdrachten op alle lagen van de organisatie iets te mogen betekenen. Ik vind het namelijk belangrijk dat het werk wat ik doe daadwerkelijk meerwaarde heeft, voor de organisatie, maar ook voor teams en individuen. Ik wil graag heel breed kunnen werken met verschillende technieken, om exact te kunnen bieden wat op dat moment nodig is. Ik vind het fantastisch om vooraan te zitten bij innovatie, en steeds de vertaalslag te mogen maken van dromen naar doen. Dat betekent ook dat ik graag wat langer bij een organisatie betrokken blijf. Voor mijzelf is het daarnaast ook heel prettig om niet steeds het hele land door te moeten reizen, maar mijn opdrachten een beetje in de buurt van Meerssen kan doen.

Wat is het dan heerlijk om te zien dat nu, pak hem weg drie jaar later, het grootste gedeelte van mijn werk voldoet aan deze wensen.

 

 

Samen met collega Esther Urlings begeleid ik een aantal verandertrajecten in de zorg, waar we gedurende lange tijd experimenten en pilots mogen begeleiden die de effect hebben op organisatie, samenwerking, medewerker en patiënt. In de nutssector mochten we met een team van 4 collega’s  2 jaar lang op organisatie, team en individueel niveau werken aan Blijvend Verbeteren. In de industrie en de adviessector zijn we bij een aantal bedrijven langdurig betrokken om op alle niveaus, van directeur tot engineer, en van aandeelhouder tot ICT’er de gewenste verandering in beeld te brengen en te helpen implementeren. Voor een gemeente mocht ik van hoog tot laag in de organisatie meedenken over en meebouwen aan cultuurontwikkeling.  We zetten strategiesessies in, open innovatietechnieken, teamontwikkeling, organisatie-opstellingen, NLP coaching, intervisie, mediation, vaardigheidstrainingen. alles wat nodig is om de klant zo goed mogelijk vooruit te helpen. En is er meer kennis nodig, dan huren we die in of gaan we  zelf bijleren.En dat allemaal op fietsafstand.

Wil je deze creatieve oefening ook een keer doen, en je laten verbazen over de effecten, neem dan gerust contact op met Barcavela