gratis eBook

leren van spelen met Lego

legoHet afgelopen jaar heb ik samen met Esther Urlings een paar workshops verzorgd waarin we gebruik maakten van Lego. Lego was vroeger al een favoriet speelgoed van mij, omdat ik mijn fantasie er in kon uitleven, en ik er alle kanten mee uit kon.

 

Dat blijken nog steeds Unique Selling Points van Lego te zijn. Lego is een ideale manier om mensen creatief te laten denken en om hun spelenderwijs te laten ervaren. Heerlijk om zo met professionals aan de slag te kunnen, en te zien hoe zij hun ideeën vorm kunnen geven door Lego te gebruiken.

Wij hebben bijvoorbeeld in de zorg een aantal groepen laten ervaren hoe het is om met steeds meer externe regels en beperkingen voort te bouwen aan een bestaand voertuig. Zij liepen fysiek tegen de grenzen op, en merkten dat creativiteit vraagt om af en toe alles wat al gebouwd is af te breken om zo, binnen de nieuwe kaders, een volledig nieuw en passend voertuig te maken.

Voor een andere groep hebben we gevraagd om hun huidige werkwijze in een voertuig te verbeelden. Door daarna te vragen naar de wensen voor de toekomst werden de deelnemers door het materiaal getriggerd om in metaforen te gaan denken. Dit hielp hun om hun wensen en gedachten te vormen, en met elkaar in gesprek te raken. Dit leidde binnen een half uur tot diepgaande gesprekken waarin visies werden verwoord en bruggen werden geslagen, en dat alles op een lichte en vrolijke manier.

Meer weten?

Wil je weten hoe we jouw team op een creatieve manier kunnen ondersteunen bij een prangend vraagstuk? Neem gerust contact met ons op

Door |2019-01-09T18:34:08+00:009 januari 2019|Workshops, Teamontwikkeling, Training, Coaching|

Over de auteur:

Ellen studeerde Gezondheidswetenschappen en Bedrijfskunde. Zij begeleidt al bijna 25 jaar veranderprocessen, en combineert hierbij haar bedrijfskundige achtergrond, managementervaring en methoden uit onder andere NLP, creatief denken en groepsdynamica. Zij heeft grootschalige verandertrajecten begeleid, en heeft o.a. ervaring bij Provincie, WML, UM, TU/e en gemeentes. Zij neemt afwisselend de rol in van adviseur, sparring partner, projectmanager, trainer en coach.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.