De lol van mijn werk is zorgen dat werken vloeiend gaat.
Vaak heeft dat te maken met samenwerking tussen mensen: heldere verwachtingen, SMART afspraken, duidelijke communicatie. Maar soms zit vloeiend werken ook in planning, systemen en processen.

Onderstroom en bovenstroom

Ik vind het leuk om in opdrachten deze onderstroom en bovenstroom beide te kunnen aanpakken, en wil daar altijd nog beter in worden. Ik heb dan ook erg genoten van de opleiding Orange Belt Lean Six sigma van Bureau Tromp. Enerzijds opfrissen maar anderzijds ook echt weer een nieuwe blik op het maximaal inzetten van talenten van mensen; zorgen dat mensen in organisaties kunnen doen wat ze moeten doen om waarde toe te voegen.

TIMWOODS

En, zoals mijn dochter kan beamen; ik vind het ook echt leuk om processen te stroomlijnen. Geef mij een ruimte vol dozen, stickers en ingrediënten, en ik ga zoeken naar de meest efficiënte manier om daar postpakketjes van te maken. En dan in de tussentijd ook nog even kijken waar Tim Woods * in de weg loopt.

* TIMWOODS (8 soorten verspilling)
o Transport (van materialen)
o Inventory (voorraden)
o Motion (mens, zoeken)
o Waiting
o Overproduction (te veel maken)
o Overprocessing (perfectioneren)
o Defects (fouten)
o Skills (talenten, betrekken van mensen)

Kijk in dit filmpje maar eens hoeveel verspillingen je bij een simpele activiteit als brood roosteren kunt tegenkomen (helemaal afkijken voor het vinden van de grootste verspilling).

lean toast

 

 

 

 

 

 

Dank aan Leon Hintzen voor de leuke en interactieve bijeenkomsten en de inspiratie