In mijn coachpraktijk zie ik vaak mensen die iets willen met persoonlijke effectiviteit. Dat blijft een beetje een vage term.

Effectief of efficiënt

Als je op Wikipedia kijkt zie je dat effectiviteit synoniem is aan doeltreffendheid- zorgen dat het doel bereikt wordt. Efficiëntie  gaat over doelmatigheid, met zo weinig mogelijk middelen je  doel bereiken. Veel definities van persoonlijke effectiviteit op internet gaan meer over efficiëntie dan over effectiviteit:  ICM bijvoorbeeld heeft het over het optimaal besteden van de beschikbare tijd in je werk en privé leven, en NCOI  heeft het over het beste uit jezelf halen op een zo efficiënt mogelijke manier.

In mijn visie gaat persoonlijke effectiviteit niet over ‘de dingen goed (en efficiënt) doen’, maar veel meer nog over ‘de goede dingen doen’. Weten wat je ‘bedoeling‘ is, welke doelen belangrijk zijn, en weten waar je je tijd, energie en aandacht aan wil besteden.

Wondervraag

Een van de fijne handvaten die ik daarbij gebruik is de wondervraag: Moet Ik Dat Nu Doen?

Het is een vraag die vaak wordt gesteld bij timemanagement-issues, maar net in het kader van persoonlijke effectiviteit ook van enorme waarde kan zijn. Eigenlijk zijn het 5 simpele vragen:

MOET ik dit nu doen?

Is het nodig dat ik actie onderneem? Van wie moet het? Wat gebeurt er als ik het niet doe?

Moet IK dit nu doen?

Is het aan mij om er iets aan te doen? Wie zou er eigenlijk actie moeten nemen? wie is verantwoordelijk en wie is bevoegd?  Ben ik de meest geschikte persoon?

Moet ik DIT nu doen?

Is mijn actie in overeenstemming met wat ik zelf, mijn bedrijf en mijn opdrachtgever belangrijk vinden? Zijn er eigenlijk andere dingen die belangrijker zijn? Is het lijn met mijn bedoeling?

Moet ik dit NU doen?

Heb ik de tijd en de mogelijkheid om actie te nemen? Kan ik het wellicht uitstellen? Wat zou het effect zijn als ik het eerder of later zou doen?

Moet ik dit nu DOEN?

Kan ik er iets aan veranderen? Is het voor mij überhaupt mogelijk om hier invloed te nemen? Hier past het concept van Covey met de cirkel van Invloed en de cirkel van Betrokkenheid. Om effectief te zijn besteed je aandacht aan datgene waar je invloed op hebt.

Met deze wondervraag krijgen mensen weer zicht op keuzemogelijkheden, en ik merk vaak meteen verlichting als er op sommige van de subvragen een ‘nee’ als antwoord komt.

Coaching

Is coaching hogere wiskunde ? Nee.

Zijn dit vragen die je jezelf wellicht ook al honderd keer hebt gesteld? Misschien.

Maar het verschil is dat ik als coach wacht op het antwoord, en je uitdaag om iets te doen met dat antwoord.

En met de metafoor van de vuurtoren uit een vorige blog voor ogen: ik  bepaal niet jouw koers of richting, maar ik help je om te weten waar je staat en om je bestemming te bereiken.

Meer weten?

Bel gerust een keer voor een persoonlijke kennismaking

Podcast

Wil je een volgende keer liever luisteren dan lezen: volg dan mijn podcasts. Deze blog is er ook als podcast.