In coaching en teamcoaching maken we vaak gebruik van waarden; wat is belangrijk voor je, waarom doe je wat je doet, wat geeft richting aan je handelen, wat maakt dat je geïrriteerd of gekwetst raakt? In persoonlijke coaching geeft werken met waarden persoonlijk inzicht, en in het werken met teams kun je door waarden te delen bouwen aan vertrouwen.

En dat delen van waarden in een team voelt soms best kwetsbaar. Daarom geef ik bij deze het goede voorbeeld: ik deel open en bloot mijn waarden

Eigen waarden

  • Integriteit – ik vind dat ik moet doen wat juist is, en moet kunnen uitleggen waarom ik iets doe. Ik houd niet van oneerlijk en achterbaks.
  • Ontdekken: ik wil steeds nieuwe dingen leren en nieuwe paden bewandelen. Ik wil niet blijven hangen in wat ik altijd al deed, maar mezelf steeds uitdagen.
  • Plezier- ik haal plezier uit dansen, tennissen, vrienden, huisdieren, fietsen, wandelen, lezen, feesten, borrelen, buiten zijn, bewegen, ontdekken. Het leven is tekort om te chagrijnen of suffe dingen te doen.
  • Vrijheid- ik wil vrij zijn om tijd in te vullen, om te gaan waar ik heen wil, om mijn eigen keuzes te maken. Ik heb er last van als ik alleen maar móet of als ik me gebonden voel aan een programma of een plek.
  • Verbondenheid – ik functioneer in een sociale omgeving met familie, vrienden en kennissen. Ik wil geen eilandje zijn maar zoek steeds verbinding.
  • Zingeving-Invloed- Ik vind dat mijn bestaan zin moet hebben, en ik wil een steen verleggen in de rivier. Dat betekent dat ik iets wil bijdragen aan de wereld, door werk, zorg voor mijn gezin, vrijwilligerswerk, of door principiële keuzes. Ik wil niet alleen maar leven voor plezier (hedonisme), maar ik heb aan de andere kant ook een hekel aan zinloze dingen doen die geen plezier opleveren.

Organisatiewaarden

Persoonlijke waarden zijn overigens iets anders dan organisatie waarden. Organisatiewaarden geven weer waar een organisatie voor staat (of wil staan), en als individu of als team kijk je hoe jij handen en voeten kunt geven aan deze waarden. Daarnaast kun je door de link te leggen tussen organisatiewaarden en persoonlijke waarden ook checken of je nog op je plek bent bij deze club.

Laatst was ik bij een team van een grote organisatie aan het werk, die jaarlijks een nieuwe set organisatiewaarden kreeg. De waarde van waarden is dat ze richting geven aan gedrag, en als die richting vaak verandert, dan waaien er vreemde winden.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken met waarden? Bel of mail gerust; niet leuker dan praten over het vak.

En wil je zelf al eens aan de slag met waarden, kijk dan zeker eens naar het Waarden- en Normenspel