NLP

Van leidinggevenden wordt vaak gevraagd om coachend leiding te geven. Dit vraagt om het kunnen afstemmen op de medewerker, de vraag van de medewerker, de behoefte van de organisatie, oplossingsgericht kunnen denken en effectief kunnen communiceren. Een van de meest effectieve methode van coaching is NLP.

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een methodiek die inzicht geeft in hoe u met anderen en uzelf communiceert en hoe u hierin verandering teweeg kunt brengen. NLP geeft tips, modellen en oefeningen die uw werkzaamheden als leidinggevende ondersteunen.

NLP staat voor:

  • Neuro: ons zenuwstelsel dat via onze zintuigen miljoenen prikkels verwerkt
  • Linguistisch: de ordening, codering en betekenisgeving van verbale en non-verbale elementen in woorden, geluiden, beelden, smaken etc.
  • Programmeren: conditionering, actief en doelgericht veranderen.

Barcavela biedt diverse NLP trainingen en trainingen Coachend Leidinggeven aan, van 1 daagse kennismakingstrainingen tot meerdaagse verdiepingstrainingen. Doel van de trainingen is niet alleen het verkrijgen van kennis, inzicht, maar vooral het trainen van vaardigheden om medewerkers met inzet van NLP te begeleiden en te coachen.

Voor NLP certificeringen werkt Barcavela samen met enkele geaccrediteerde bureaus.

PRODUKTEN

Training

Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden van modules die, afhankelijk van uw behoefte, gecombineerd kunnen worden.